Shrnutí sezony žen z pohledu trenéra Michala Tomse

Sezóna 2023/2024 ženského týmu přinesla mnoho výzev, tvrdé práce a nezapomenutelných okamžiků. V tomto článku přinášíme pohled na uplynulou sezonu očima hlavního trenéra Michala Tomse. Trenér Toms nám představí své postřehy k týmové dynamice a individuálnímu růstu hráček. Jaké strategie a tréninkové metody přispěly k dosaženým úspěchům? Jaké výzvy musel tým překonat? To vše a více se dozvíte v našem shrnutí.

,,Vzhledem k reálným podmínkám včetně skladby a počtu tymu jsou výsledky týmu žen odpovídající možnostem. V halové sezóně jsme postoupili do finále, kde se nám nepovedlo postoupit do extraligy přes tým Bohemians. To znamená, že příští sezónu odehrajeme opět ve druhé lize. Osobně si myslím, že je to odpovídající soutěž pro aktuální tým (pokud nedojde k posílení týmu). Venkovní sezónu jsme na podzim absolvovali bez hostujících hráček a na jaře jsme hostující hráčky začlenili do kádru. Hostováním se zvýšil počet hráček nezbytných pro zvládnutí soutěže. Provázelo nás zranění, absence a to jak na soutěžní utkání, tak na tréninky. Z toho pohledu je výsledek – 5. místo – zcela reálný. Náš cíl před sezónou – final four – však nebyl naplněn. Stačilo zvládnout jedno utkání a cíle jsme dosáhli. Z druhé strany nám nepomohla malá účast na přípravě. Co se velmi povedlo, byl společný výjezd do Rakouska – to slouží nejen k sehrání, ale i k možnosti taktických variant a stmelení kolektivu.

Do další sezóny je nezbytné řešit hostování, a to jak z pohledu počtu hráček, tak kvality a konkurence. Tým je složen ze zkušených starších hráček a mladých, nadějných. Bohužel zde není střední generace pro lepší provázanost. Nicméně v týmu jsou stále velmi kvalitní veteránky a nadějné dorostenky, které jsou ve výběru národního týmu. V nadcházejícím období bude těžké a bez hostování nemožné pokračovat, nemáme další dorostenky ani starší žákyně, které by v dohledné době byly zařazeny do kádru žen.”
Za tým žen Majkl Toms

Našim ženám velmi gratulujeme a chtěli bychom velmi poděkovat Michalovi Tomsovi, který se jich s velkým elánem a nasazením ujal. Děkujeme!

Napsat komentář